passive ventilation system, la muette, paris (2008)

This short video was submitted for the end of year show and features a site model approximately ten miles across.

The location is Drancy, just north of the Paris. The existing 1930’s housing block was used as a deportation camp during the war and has itself been abused throughout its lifetime. It seems to exhibit the building equivalent of “survivor guilt”, yet little effort has been made to remedy this.

My fifth year project was to alter the facade with passive ventilation scheme. This would also provide a range of environments to encourage the residents to interact, develop a sense of community and appreciate their building in a more positive light. The scheme made use of the courtyard, the amazing views over Paris and the vast but unused roof terrace.

The original structure and facade are by Jean Prouvé.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: